U Platičevu manifestacija Šareni Srem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2015, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Platičevu manifestacija "Šareni Srem"

Manifestacija "Šareni Srem", do nedavno poznata kao "Šarene sremske večeri ", biće održana u Platičevu od danas do nedelje, 30.avgusta.

Ovo je sedma po redu manifestacija, a organizuje je platičevsko Udruženje građana Sirmia i Udruženje Sremaca 45 iz Rume.

Manifestacija je promenila naziv, u odnosu na prethodne godine, jer će se deo programa održavati i danju.

Najavljen je bogat program, koji počinje danas u 14 časova kada startuje likovna kolonija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Zlata Protić", dok će u večernjim časovima bit organizovano književno veče i "Igranka kao nekad", uz nastup Tanja&Sweet bend.

U subotu sledi sremska gastronomija – takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša sa rezancima, kuvanje paradajza, pekmeza, gomboca, topljenje masti, pečenje rakije... Svi proizvodi moći će i da se kupe.

Posetioci će moći da vide i Izložbu vezenih radova i starih stvari, te nastupe nastupe dečijih folklora i vožnja fijakerom do Bare Trskovače, a uveče je

Šareno sremsko veče uz nastupe folklornih ansambala, mladih talenat, aforističara, pesnika, tamburaša...

Poslednjeg dana manifestacije na Stadionu FK "Jedinstva" biće organizovana fijakerijada jednoprega, dvoprega i četrvoroprega.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šareni Srem za vikend u Platičevu

Izvor: RTS, 28.Avg.2015

Ovog vikenda u sremskom selu Platičevu održava se manifestacija "Šareni Srem", do nedavno poznata kao "Šarene sremske večeri". . Sedmu po redu manifestacija koju organizuje Udruženje građana "Sirmia'' iz Platičeva,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.