U Kikindi obeležen Dan borbe protiv trgovine ljudima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2014, 15:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Kikindi obeležen Dan borbe protiv trgovine ljudima

Uz učešće volontera, članova Omladinske terenske jedinice i edukatora, i kikindski Crveni krst uključio se u obeležavanje 30. Jula - Svetskog dana borbe protiv trgoivne ljudima. 

Nizom aktivnosti, organizacijom radionica, projekcijama filmova skreće se pažnja javnosti na veliki problem današnjice, značaj preventivnog rada , kao i podizanja svesti o situaciji u kojoj se nalaze žrtve trgovine ljudima.

„Razmere problema trgovine ljudima i njegov uticaj na život >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i zdravlje ljudi dovele su do aktivnog uključivanja Crvenog krsta Srbije u nastojanju da se spreči i olakša ljudska patnja i samo zajedničkom i sveobuhvatnom, kontinuiranom aktivnošću svih institucija i društveno odgovornih organizacija može se stati na put ovom ozbiljnom problemu“, navodi se, izmedju ostalog, u saopštenju Crvenog krsta povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv trgovine ljudima.

Kako je najavljeno, u okviru radionica kikindskog Crvenog krsta biće održane informativne radionice o postojanju problema trgovine ljudima, a za najmaldje , kroz igru primerenu dobi, volonteri Crvenog krsta i edukatori ukazaće i najosteljivijoj, najmladjoj populaciji na tu veliku opasnost. U okviru najavljenih večernjih aktivnosti, planirana je projekcija filma na temu Trgovine ljudima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.