U Elemiru održani Sremčevi dani

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jun.2016, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Elemiru održani "Sremčevi dani"

Tradicionalna manifestacija "11. Bal u Elemiru – Sremčevi dani" održana je 24. i 25. juna 2016. u Elemiru u okviru koje su dedeljene književne nagrade i održani brojni kulturni programi.

Nagrade Stevan Sremac za najbolja humoristično-satirična književna dela dodeljene su Dušanu Mijajloviću Adskom (1. nagrada), Aleksandru Bjelogrliću (2. nagrada) i Milani Davidov (3. nagrada).

Na osnovu konkursa, odluku je doneo i nagrade dodelio žiri u sastavu: Uglješa Šajtinac, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srđan Tešin i Jelena Blanuša.

Pored književnog i likovnog dela programa, održano je i više programa za decu, zabavnih programa i koncerata na bini u centru Elemira.

Manifestaciju je osnovala Mesna zajednica Elemir u čast velikana srpske književnosti Stevana Sremca koji je u Elemiru, čekajući na prijem u dvorac porodice Kiš, napisao epos u deset pesama po istinitom događaju pod nazivom Bal u Elemiru.

Sremčeve dane organizuju Mesna zajednica Elemir i Banatski kulturni centar iz, uz podršku Grada Zrenjanina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.