U Eđšegu počeli dani otvorene umetnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Okt.2016, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Eđšegu počeli dani otvorene umetnosti

Manifestacija "Novi Sad Open Art - NOA" otvorena je juče u dvorcu Eđšeg. Susretom vajara i fotografa, započeta je treća po redu manifestacija posvećena promociji i afirmaciji umetnika mlađe generacije.

U pozitivnoj i opuštenoj atmosferi dvorca Eđšeg mladi umetnici stvarali su nova dela, skulpture od gline i fotografije i razmenjivali iskustva. Okupljeni sa ciljem da pokažu šta rade i kako oni doživljavaju umetnost, složni da sve što urade tokom trajanja manifestacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prodaju na aukciji kako bi sav novac poklonili u humanitarne svrhe.

Ideja ovogodišnje manifestacije je da se spoje dve grane umetnosti - vajanje i fotografija i da se tako publici predstavi savremena umetnost i sve mogućnosti koje ona pruža. Čitav program je izmešten u novi kulturni prostor, dvorac Eđšeg.

Posle vajarske radionice i fotografisanja prisutni su imali priliku da razgovaraju sa poznatim srpskim vajarima Đorđem Aralicom i Radetom Markovićem, koji su počasni gosti NOA 2016. Razgovor su vodili Biljana Jotić, istoričarka umetnosti i kustoskinja i Vojislav Radovanović, slikar. Pomoćnica direktora Kulturnog centra Novog Sada i selektor manifestacije, Sunčica Marković izrazila je veliko zadovoljstvo što ovaj projekat živi već treću godinu i istakla da postoje veliki planovi koji treba da se ostvare u budućnosti, a sve sa željom da se savremena umetnost približi publici.

Program NOA nastavlja se i danas kada će biti organizovano stručno vođenje kroz izložbu od 12 do 14 časova. Radionice za decu na programu su u ponedeljak, 3. oktobra i u utorak 4. oktobra od 12 do 14 časova.

Humanitarna izložba i aukcija na kojoj će se prodavati skulpture i fotografije biće održana 15. novembra na "Tribini mladih" Kulturnog centra Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.