Troje poginulih u Katovicama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2014, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troje poginulih u Katovicama

Spasioci su noćas u ruševinama stambene zgrade u centru Katovica, koju je u četvrtak ujutru demolirala eksplozija gasa, otkrili troje mrtvih stanara - porodicu sa dvogodišnjim detetom.

Oko 200 vatrogasaca i sedam specijalno obučenih pasa tragalo je za bračnim parom novinara poljske televizije TVN i njihovim dvogodišnjim sinom od četvrtka ujutru kada je eksplodirao, iz za sada nepoznatih razloga, gas i srušio potpuno tri sprata u toj zgradi u centru metropole Šlezije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Sve do ponoći, dok nisu u ruševinama našli prvo mrtvog novinara spasioci su verovali da je porodica koja je stanovala na najvišem spratu mogla nekako da u ruševinama preživi. U eksploziji gasa od 25 stanara povređeno je petoro, od toga jedan muškarac teško pošto je u požaru koji je izbio nakon eksplozije zadobio opekotine na 60 odsto tela i disajnih organa.

Ostali preživeli kao i stanari susednih zgrada evakuisani su a danas se očekuje odluka da li će ljudi iz okolnih zgrada moći da se vrate u svoje stanove i šta će biti sa zgradom. Eksplozija nije samo uništila tri sprata, sve osim prizemlja u delu zgrade koja stoji na uglu dve ulice, već je prema prvim procenama oštetila i konstrukciju u ostalim stanovima.

Dve ekipe vatrogasaca ostaju u pripravnosti jer nije isključeno da u ruševinama tinja požar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.