Tribina Savremeni čovek i savremeni svet

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jul.2015, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribina "Savremeni čovek i savremeni svet"

U atrijumu Biblioteke Matice srpske u Novom Sadu večeras u 19 časova održaće se tribina "Savremeni čovek i savremeni svet". Gost će biti prof. dr Dragan Prole.

Ideja tribine "Savremeni čovek i savremeni svet", koju pokreću Matica srpska i Biblioteka Matice srpske, jeste da potraži odgovore na ključna pitanja današnjeg sveta. Zbog toga će na njoj uzeti učešća najeminentnija imena savremene srpske kulture, umetnosti, nauke i duhovnosti.

Sagledavanje i spajanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << različitih diskursa treba da nam omogući jednu celovitu sliku čoveka i sveta onako kako ih danas vide najumniji predstavnici našeg naroda. Trajno svedočastvo o ovom pregnuću biće zbornik u kome će biti štampana saopštenja svih učesnika tribine.

Dragan Prole rođen je u Novom Sadu 1972. godine. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu 1997. Magistrirao je na istom fakultetu 2001. godine sa tezom: Huserlova fenomenološka ontologija kao transcedentalna filozofija. Doktorsku disertaciju: Pojam povesti u Hajdegerovoj i Hegelovoj filozofiji odbranio je 2006. godine. Vanredni je profesor na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

Do sada je objavio knjige: Huserlova fenomenološka ontologija (2002), Um i povest, Hajdeger i Hegel (2007), Stranost bića (2010), Humanost stranog čoveka (2011), Aporije multikulturalizma (2012) i Unutrašnje inostranstvo (2013).

Dobitnik je nagrade Nikola Milošević za 2011. godinu, za najbolju knjigu iz oblasti filozofije, estetike i teorije književnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.