Terraforming: Konkurs za prijem praktikanata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2015, 07:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terraforming: Konkurs za prijem praktikanata

Međunarodna nevladina organizacija "Terraforming" traži 2 praktikanta - studente i/ili svršene diplomce koji bi mogli da se uključe u rad na projektima u periodu mart - decembar 2015.

Terraforming razvija, organizuje i izvodi projekte međunarodne saradnje i razmene na poljima kulture i obrazovanja, a posebno sa temama edukacije o Holokaustu, antisemitizmu, antiromizmu, i svim oblicima ksenofobije, navodi portal iserbia.rs.

U 2015 godini, u saradnji sa Kućom Ane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Frank iz Amsterdama, i Narodnom bibliotekom Srbije, uz podršku Međunarodne alijanse za sećanje na holokaust (IHRA), Terraforming radi na projektu "Dani sećanja".

Koristeći književna dela i literaturu koja je raspoloživa u bibliotekama širom Srbije, domaći tim stručnjaka u saradnji sa međunarodnim ekspertima razvija pedagoške materijale koji će ponuditi nove edukativne sadržaje nekim od važnih dana sećanja u Srbiji.

Novi edukativni materijali i metodi će biti predstavljeni kroz seriju treninga za bibliotekare i nastavnike, a kasnije u okviru aktiviteta obeležavanja dana sećanja, nastavnici i bibliotekari će izvoditi radionice sa učenicima osnovnih i srednjih škola. Više informacija na sajtu www.danisecanja.rs.

Motivisanim kandidatima za praksu, Terraforming može da ponudi direktno iskustvo u radu na razvoju projekata od ideje, preko identifikovanja mogućih finansijskih izvora, razvoja aplikacija (EU i drugi fondovi), administracije i menadžmenta projekata, rada na terenu - održavanja radionica i seminara, učešće u radu na razvoju savremenih edukativnih sredstava i metodologija, rad na razvoju strategija onlajn promocije i korišćenja novih medija u edukativne svrhe itd.

Idealni kandidati su studenti istorije, pedagogije, književnosti, lingvisti, jezičari, bibliotekari, studenti sociologije, prava, organizacije, evropskih studija, dramskih umetnosti, medija, novinarstva - ali i svi drugi zainteresovani za oblasti: kultura sećanja, mediji i komunikacija, razvoj pedagoških sredstava i metodologija, organizacija i izvođenje radionica i seminara, organizacija, administracija i menadžment međunarodnih projekata.

Rok za prijave je 10. mart 2015.

Više informacija o organizaciji, projektu i načinu prijave može se pronaći ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.