Telenor: Nagrade za najbolje studente

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2014, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telenor: Nagrade za najbolje studente

Studentima elektrotehničkih fakulteta u Srbiji koji su ostvarili najbolji uspeh na studijama iz oblasti telekomunikacija i informacionih tehnologija, kao i za značajan naučni doprinos u toj oblasti u školskoj 2013/2014. godini, Telenor fondacija danas je uručila nagrade "Prof. dr Ilija Stojanović".

U okviru obeležavanja 66. godišnjice Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, nagrade su dobili najbolji diplomirani studenti iz Beograda, Novog Sada i Niša, kao i autori tri >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << najbolja rada na TELFOR-u 2014.

"Nagradu "Prof. dr Ilija Stojanović" počeli smo da dodeljujemo pre osam godina i od tada smo podržali 59 studenata i stručnjaka koji su se istakli u određenim kategorijama i koji na neki način predstavljaju budućnost telekomunikacija u Srbiji", rekao je prilikom uručenja direktor tehnologija u Telenor banci Rade Hajder.

On je dodao da se na taj način čuva sećanje na značaj i rad prof Ilije Stojanovića, jer je nesporan njegov uticaj na razvoj modernih telekomunikacija na prostoru nekadašnje Jugoslavije i da je veoma značajan za razvoj kompanije koju predstavlja.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Branko Kovačević istakao je da se ove godine pored 66. godišnjice postojanja samog fakulteta, obeležava 120 godina od početka nastave elektrotehnike na Beogradskom univerzitetu, kao i 160 godina od rođenja Mihajla Pupina.

"Ove godine slavimo 160 godina rođenja Mihajla Pupina koji je otac elektrotehnike u svetu, jer je prvi uveo elektrotehniku na Univerzitetu Kolumbija i počeo da je predaje četiri godine pre nego sto smo mi počeli da radimo", rekao je Kovačević.

On je dodao da je Pupin čovek koji je napravio industrijsku revoluciju iz oblasti telekomunikacija, jer je na neki način omogućio da telegrafija i telefonija postanu praktično primenljivi i inicirao nešto što se tada nije znalo da će biti bežične i digitalne telekomunikacije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OSMU GODINU ZAREDOM DODELJENE NAGRADE „PROFESOR DR ILIJA STOJANOVIĆ” Telenor fondacija do sada nagradila 59 studenata i stručnjaka

Izvor: Beta OMS, 20.Dec.2014

20. decembar 2014 – Tradicionalno, osmu godinu zaredom, Telenor fondacija dodelila je nagrade „Prof. dr Ilija Stojanović” najboljim studentima sa katedri za telekomunikacije, autorima najboljih stručnih radova konferencije TELFOR 2014 i autoru najboljeg stručnog rada objavljenog u međunarodnom...

Nastavak na Beta OMS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.