Tabaković: Referendum ima smisla pre zaduživanja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jul.2015, 02:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tabaković: Referendum ima smisla pre zaduživanja

Referendum kao izjašnjavanje građana o pojedinačnim pitanjima ima smisla kad pitate na vreme, odnosno pre nego što donesete odluku o zaduživanju, a ne kad se suočite s (ne)očekivanim posledicama, smatra guvernerka Narodne banke Srbije (NBS), Jorgovanka Tabaković.

"Odgovornost prema sopstvenim građanima jedini je princip koji mora da važi za sve predstavnike vlasti, na bilo kom nivou i u bilo kojoj zemlji", naglasila je Tabakovićeva za "Politiku".

Ona je podsetila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da između Srbije i Grčke postoji bitna razlika kada je reč o odnosima s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Grčke vlasti su od Fonda dobijale sredstva, dok je, kako kaže Tabakovićeva, "naš aranžman s MMF-om iz predostrožnosti", što znači da Srbija neće povlačiti sredstva koja joj stoje na raspolaganju.

Kada je o ostalim kreditorima reč, guvernerka je za "Politiku" rekla da "nas nisu oni naterali da uzimamo kredite, već smo ih sami kao država tražili".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Referendum pre zaduživanja a ne sad"

Izvor: B92, 08.Jul.2015

Referendum ima smisla kad pitate na vreme, odnosno pre odluke o zaduživanju, a ne kad se suočite s (ne)očekivanim posledicama, kaže Jorgovanka Tabaković..."Odgovornost prema sopstvenim građanima jedini je princip koji mora da važi za sve predstavnike vlasti, na bilo kom nivou i u bilo kojoj zemlji",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.