TV Most demantuje navode o cenzuri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2015, 01:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TV Most demantuje navode o cenzuri

Čelnici televizije "Most" odbacili su danas navode Skupštine AP KiM da sprovode cenzuru, i podsetili su da su njeni novinari "uvek bili na svim mestima, pa i onim najtežim", kako bi "objektivno informisali" gledaoce o dešavanjima u Pokrajini.

"Televizija 'Most' nastojala je u proteklim godinama da bude uvek tamo gde je najteže i gde je najvažnije biti, i da objektivno informiše gledaoce o svemu bitnom što se dešava na i oko Kosmeta, a vezano je za interes srpskog naroda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i države Srbije", saopštilo je večeras rukovodstvo TV odgovarajući na neutemeljene optužbe iz Skupštine AP Kosova i Metohije.

Potpredsednik Skupštine AP KiM Dobrosav Dobrić ocenio je danas, u pismu rukovodstvu televizije, koje je prosledio i novinarskim udruženjima, da se u TV Most sprovodi cenzura.

Rukovodstvo Televizije "Most" odbacilo je, u odgovoru Dobriću, optužbe za cenzuru, ističući da je javnost o sadržaju pisma i optužbi upoznata upravo posredstvom te televizije.

"Potpuno smo saglasni s Vašim stavom da svako ima pravo da bude istinito, potpuno i blagovremeno obavešten o pitanjima od javnog značaja i da su sredstva javnog obaveštavanja dužna da to pravo poštuju", navedeno je u odgovoru potpredsedniku Skupštine AP KiM Dobrosavu Dobriću a objavljeno na sajtu televizije Most .

"Zaista nemamo nikakav interes da, kako kažete, medijskim spinovanjem pokušavamo da obmanjujemo javnost, jer s porodicama živimo na Kosovu i Metohiji, kao i vi, i imamo samo jednu državu, a to je Srbija.

Vaše primedbe prihvatamo dobronamerno i zahvaljujemo vam", navedeno je u odgovoru direktora televizije Dejana Milenkovića i glavne i odgovorne urednice Ljiljane Janković.

U pismu potpredsednika Skupštine AP KiM, koju čine odbornici raspuštenih skupština opština na severu pokrajine izabrani na lokalnim izborima Srbije, navodi se između ostalog da TV Most od Briselskog sporazuma potpisanog u aprilu 2013. godine nije objavila nijedno mišljenje poslanika Skupštine KiM o tom dokumentu.

"Takođe vam predočavamo da je Ustavom Srbije zabranjena cenzura i da svako ima pravo da istinito, potpuno i blagovremeno bude obavešten o pitanjima od javnog značaja i da su sredstva javnog obaveštavanja dužna da to pravo poštuju", navodi se u Dobrićevom pismu.

Skupštinu Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija čine uglavnom odbornici četiri raspuštene Skupštine opštine sa severa Kosova koje su radile u sistemu Srbije. Beograd ne priznaje rad ove Skupštine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.