Sutra akcija pešačenja Kroz trnje do Neradina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2015, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra akcija pešačenja "Kroz trnje do Neradina"

Planinarsko društvo "Naftaš" iz Novog Sada u subotu 29. avgusta organizuje akciju pešačenja "Kroz trnje do Neradina". Ruta će biti Paragovo - Pivarov potok - TV toranj - Vučin vlak - Grabovac - Neradin -Orlovac - Grgeteg - Ignjatov hrast - Astal - Glavica - Rovalja - Paragovo.

Polazak je u 6.55 časova, redovnom autobuskom linijom broj 72 za Paragovo. Autobus kreće sa stajališta kod glavne železničke stanice u Novom Sadu i staje na svim stanicama na Bulevaru Oslobođenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Staza je zahtevna, pa je akcija namenjena planinarima koji redovno planinare, imaju dovoljnu kondiciju da savladaju planiranu stazu planiranim tempom i sposobni su da se samostalno i bezbedno kreću po strmom i klizavom terenu.

Preporučuje se upotreba štapova jer su na nekim delovima staze neophodni a neophodne su i kvalitetne planinarske cipele. Deo staze je teže prohodan: šiblje, koprive i kupine, napominju organizatori.

Ukupna dužina staze je 28 kilometara sa 1100 m uspona i isto toliko silaska.

Potrebno je poneti dovoljno vode, hranu i prigodnu odeću. Svako učestvuje na sopstvenu odgovornost, u skladu sa pravilnikom Planinarskog saveza Srbije.

Povratak je autobusom iz Paragova u 16.25 ili 16.55 časova.

Vodič će biti Milan Marković, od koga se mogu dobiti i bliže informacije o akciji putem telefona 064 842 3054.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.