Summer3p festival uskoro na Paliću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jun.2017, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Summer3p festival uskoro na Paliću

Summer3p je muzički festival koji neguje savremenu umetnost i građanski aktivizam, a predstojeće jubilarno 15. izdanje, koje će se održati od 20. do 23. jula na Termalnim bazenima i Muškom štrandu na Paliću, predstaviće uzbudljiv mix umetničkih sadržaja, raznovrsnih radioničarskih programa, uz već tradicionalne sportske aktivnosti.

Akademski slikar iz Subotice Emil Kadrić, koji brine o likovnom segmentu festivala, rezimira prvih 15 godina, koje je obeležio veliki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << broj različtih umetničkih i kreativnih programa na Summer3p festivalu: "Istina je. Vreme je relativan pojam... Svima nama...učesnicima, volonterima, saradnicima, organizatorima i posetiocima Summer3p fenomena, petnaest godina je projurilo kao da se događao svaki drugi vikend, a mi svi nekako ostali mladi, zarobljeni u julu, opijeni magičnom atmosferom ravničarskog jezera sa severa Srbije. Sam S3P na Paliću se svih ovih godina uspešno opirao pretencioznom sazrevanju, kao kakav buntovni tinejdžer...

Kao "Petar Pan usred Nedođije". Zauvek mlad... evergreen, forever young... Ali ne i sebično infantilan. Od samog početka S3P festival je bio motivisan i angažovan u promovisanju vrednosti kao što su prijateljstvo, saradnja, umetnost, ljubav, tolerancija, ekološka svest, zdrava zabava i naravno, dobra muzika. Kroz mnoge uspešne akcije, projekte i radionice širokog spektra, od kojih je jedna i likovna radionica, provlačila se jednostavna i moćna poruka koja nas je motivisala svih ovih godina: "Stop nasilju, čuvajmo prirodu."

Ove godine je Summer3p festival celokupnu izlozbu, rezultat petnaestogodišnjeg kolektivnog rada nebrojenih učesnika likovnog programa, prikazao beogradskoj publici na mladom i perspektivnom umetničkom festivalu Dev9t sa kojim, naglašava Emil „Od prvog izdanja imamo, rekao bih, pobratimske odnose, zajedničke vrednosti i blisku reciprocitetnu saradnju".

Beogradski festival imaće zaseban segment u vidu izložbe na predstojećem 15. Summer3pu, koji Emil sa velikim zadovoljstvom najavljuje: „Izuzetno mi je drago sto ćemo ove godine ugostiti prijatelje sa festivala Dev9t i omogućiti našim posetiocima da vide neke od impresivnih umetničkih dela. I što je još važnije, da se upoznaju i druže sa autorima, razmene ideje i iskustva. Nakon toga, svima bih prepoučio da se dobro zabave i uživaju u isuviše opuštenoj atmosferi Palićkog jezera - naše "Nedođije" sa severa Srbije".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.