Sudije i zamenici tužilaca položili zakletvu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Okt.2016, 02:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudije i zamenici tužilaca položili zakletvu

Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju i zamenici javnih tužilaca položili su danas zakletvu u Skupštini Srbije pred predsednicom parlamenta Majom Gojković.

Zakletvu je položilo 60 sudija i 22 zamenika javnih tužilaca, a polaganju je prisustvovala i ministarka pravde Nela Kuburović.

Gojković je poručila sudijama da sude nezavisno i nepristrasno u skladu sa Ustavom i zakonom, isključivo po svojoj savesti i tako obezbede pravično suđenje za svakog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << građanina i doprinesu ugledu sudijske funkcije u Srbiji.

''Verujemo da će te tokom svog trogodišnjeg mandata u sudovima opšte i posebne nadležnosti, kao novoizabrani nosioci pravosudnih funkcija, pružiti značajan doprinos nastavku reformi pravosudnog sistema u cilju stvaranja nezavisnog, modernog i efikasnog pravosuđa i unapređenja vladavine prava u celini'', rekla je Gojković.

Ona je čestitala i zamenicima tužilaca ističući da veruje da će i oni svoju funkciju obavljati nezavisno i nepristrasno u skladu sa Ustavom i zakonom te da će raditi isključivo po svojoj savesti i tako obezbediti poštovanje zakona za svakog građanina i doprineti ugledu tužilačke funkcije.

Zakletvu su položile sudije osnovnih sudova u Lazarevcu, Obrenovcu, Velikoj Plani, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu, Kuršumliji, Novom Pazaru i Čačku.

Zakletvu su položile i sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu, Drugog osnovnog suda u Beogradu, Trećeg osnovnog suda u Beogradu, Privrednog suda u Zrenjaninu, Privrednog suda u Novom Sadu, Privrednog suda u Čačku, Upravnog suda, kao i prekršajnih sudova u Novom Pazaru i Čačku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas polaganje zakletvi sudija i zamenika tužioca u Narodnoj skupštini

Izvor: Blic, 28.Okt.2016

Sudije koje su prvi put izabrane na sudijsku funkciju i zamenici tužioca položiće danas zakletvu u Narodnoj skupstini...Zakletvu će položiti pred predsednicom parlamenta Majom Gojković. Kako je najavljeno iz skupštine, polaganju zakletve prisustvovaće i ministarka pravde Nela Kuburović.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.