Stanišić: Čuvajmo našu rič

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2014, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stanišić: Čuvajmo našu rič

Hrvatsko kulturno društvo "Vladimir Nazor" iz Stanišića priredilo je sinoć književno-pevačko veče "Ikavica - govor hercegovačkih, dalmatinskih, ličkih, bosanskih, šokačkih i bunjevačkih Hrvata".

"Ikavica je narodno blago, usudila bih se reći da je ikavica postala kulturni spomenik, jer mnoge reči su nestale iz govora, ostale su samo zapisane u rečnicima i već bi nam danas trebala biti zadaća sačuvati upravo mesne lokalne govore'', kazala je Katarina Čeliković >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.

Tema ovogodišnje manifestacije, pete po redu, bila je "Čuvajmo našu rič".

Kroz reč i pesmu čula se bunjevačka, šokačka i bosanska ikavica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.