Srušio se svemirski brod za turiste

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se svemirski brod za turiste

Letelica "Svemirski brod dva" kompanije Virdžin galaktik, eksplodirala je večeras nad pustinjom Mohave u Kaliforniji na probnom letu, a kako je saopštila američka policija, jedan čovek je poginuo a drugi je teško povređen.

Očevidac nesreće, fotograf Ken Braun, rekao je da se svemirska letelica namenjena prevozu turista u kosmos odvojila od matičnog aviona na velikoj visini, da je upalila motore, a onda eksplodirala.

Prema Braunovim rečima, u pustinji, severno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od kosmodroma u pustinji Mohave nalazi se olupina.

Kalifornijska drumska patrola je rekla da je jedan čovek poginuo dok je drugi zadobio teške telesne povrede.

Virdžin Galaktik, firms milijardera Ričarda Brensona, potvrdila je gubitak letelice ali nije saopštila detalje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.