Sneg, temperatura do nula stepeni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2017, 01:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sneg, temperatura do nula stepeni

U Srbiji će danas povremeno padati sneg uz manje povećanje visine snežnog pokrivača.

Na jugu i istoku biće od 5 do 10 centimetara, u brdovito-planinskim predelima i vise, a zbog jakog istočnog i severoistočnog vetra očekuje se lokalno stvaranje snežnih nanosa, upozorio je Republički hidrometeorloški zavod.

Jutarnja će temperatura biti u intervalu od -9 do -4, a do 25. januara od -12 do -8, lokalno i oko -15 stepeni.

Najviša dnevna tokom celog perioda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u većini mesta biće od -4 do 2 stepena, a u mestima sa dužim zadržavanjem magle.

U Srbiji umereno i potpuno oblačno, mestimično sa snegom, uglavnom u centralnim i južnim krajevima uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača.

Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, istočni i severoistočni, pa se lokalno očekuje stvaranje snežnih nanosa.

Jutarnja temperatura biće od -9 do -4, a najviša dnevna od -3 do 0 stepeni. Uveče i u toku noći očekuje se postepeni prestanak padavina.

U Novom Sadu pretežno oblačno i hladno, povremeno sa slabim snegom. Jutarnja temperatura biće oko -4, a najviša dnevna oko -1 stepen.

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, biće hladno u većini dana suvo, samo se u noći ponedeljak na utorak u jugozapadnim i južnim krajevima uz nešto vise oblačnosti očekuje retka pojava snega.

U jutarnjim satima umeren i jak mraz, a od subote mestimično i magla koja se po kotlinama i ponegde u nižim predelima može zadržati duže tokom dana. U nedelju i ponedeljak umeren i jak jugoistočni vetar, u donjem Podunavlju i na jugu Banata povremeno sa olujnim udarima. Krajem perioda naoblačenje, mestimično sa snegom, prvo u severnim i zapadnim krajevima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DANAS MAGLOVITO SA DOSTA SNEGA: Evo i kakvo vreme nas očekuje u narednih SEDAM DANA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2017

U Srbiji će danas povremeno padati sneg uz manje povećanje visine snežnog pokrivača..Na jugu i istoku biće od pet do 10 centimetara, u brdovito-planinskim predelima i više, a zbog jakog istočnog i severoistočnog vetra očekuje se lokalno stvaranje snežnih nanosa, upozorio je Republički hidrometeorloški...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.