RHMZ upozorava na visoke temperature, večeras izmereno 36

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2017, 00:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RHMZ upozorava na visoke temperature, večeras izmereno 36

U Srbiji će do petka biti veoma toplo, u većini mesta sa maksimalnom temperaturom od 37 do 40 stepeni, a očekuju se i tropske noći sa minimalnom temperaturom iznad 20 stepeni, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Na području Beograda do petka će maksimalna temperatura biti oko 39, a minimalna oko 25 stepeni.

Prema zabeleženim temperaturama u 19.00 sati, najtopliji su bili Zrenjanin i Valjevo sa 36 stepeni, dok je u Beogradu večeras izmereno 34 stepena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, sutra će biti sunčano i veoma toplo uz slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak jugoistočni vetar i maksimalnu temperaturu u većini mesta od 37 do 40 stepeni.

U petak krajem dana i tokom noći ponegde u zapadnim i severnim predelima očekuju se kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

U subotu je predviđeno osveženje sa pojačanim severozapadnim vetrom, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom i to uglavnom po podne i uveče. Lokalno se očekuje veća količina padavina. U nedelju promenljivo i osetno svežije, mestimično sa kišom ili pljuskovima.

Zatim uglavnom suvo, sa temperaturom u granicama proseka za ovo doba godine.

Više o vremenu saznajte ovde.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PONOVO TROPSKI DANI I NOĆI Prošlo zahlađenje, već danas do 40 stepeni

Izvor: Blic, 09.Avg.2017

Od danas do petka u Srbiji vrlo toplo, u većini mesta sa maksimalnom temperaturom od 37 do 40 stepeni, a očekuju se i tropske noći sa minimalnom temperaturom iznad 20 stepeni, upozorio je danas RHMZ...U četvrtak i petak sunčano i vrlo toplo uz slab i umeren, a u petak i jak jugoistočni vetar i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.