Slabiji prinos suncokreta,ratare brine cena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2014, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slabiji prinos suncokreta,ratare brine cena

U južnom Banatu žetva suncokreta je u punom jeku. U odnosu na prošlu godinu, kada su prinosi suncokreta bili rekordni, ove godine prosek je oko 3,5 tona po hektaru.

Poljoprivrednici iz Banatskog Novog Sela , kažu da ova godina nije pogodovala suncokretu.

Nije bilo dovoljno sunčanih dana, pa je i rod manji od očekivanog.

Setva je ove godine bila skuplja. Poskupelo je gorivo, seme, repromaterijal - pa ratare brine da li će uspeti da nadoknade uloženo. A još uvek ne znaju ni kolika će biti otkupna cena ove uljarice.

U južnom Banatu pod suncokretom je bilo posejano više od 30.000 hektara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Manji rod suncokreta,ratare brine cena

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2014

U južnom Banatu žetva suncokreta je u punom jeku. U odnosu na prošlu godinu, kada su prinosi suncokreta bili rekordni, ove godine prosek je oko 3,5 tona po hektaru...Poljoprivrednici iz Banatskog Novog Sela , kažu da ova godina nije pogodovala suncokretu...Nije bilo dovoljno sunčanih dana, pa je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.