Set-top boksovi za digitalizaciju besplatni za najugroženije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2014, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Set-top boksovi za digitalizaciju besplatni za najugroženije

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić izjavila je danas da će set-top boksove za digitalizaciju, najsiromašnije kategorije stanovništva dobiti besplatno, dok za ostale građane cena tih uređaja ne bi trebalo da bude veća od 2.500 dinara.

Digitalizacija u Srbiji predviđeno je da bude završena do juna 2015 godine, a 38 odsto stanovništva nema nove televizore koji su pogodni za praćenje digitalnih signala i zato su im potrebni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << set-top boksovi.

"Pravo na besplatne set-top boksove imaju socijalno ugroženi građani, korisnici socijalne pomoći, zatim oni koji primaju tuđu negu i pomoć i penzioneri sa najmanjim primanjima", pojasnila je Matić na RTS.

Ona je dodala da korisnici socijalne pomoći obrazac za dobijanje adaptera mogu podneti u centrima za socijalni rad koji ih dalje prosleđuju Ministarstvu za telekomunikacije, dok penzioneri sa najmanjim primanjima to mogu učiniti u filijalama PIO fonda.

Njima će set-top boksovi biti besplatno isporučeni na kućnu adresu.

Ostale kategorije stanovništva, koji nemaju adekvatne televizore, set-top boksove moraju da kupe i njihova cena ne bi trebala da prelazi 2.500 dinara.

Državna sekretarka je pojasnila da se pri kupovini mora obratiti pažnja da uređaj ima žig o kvalitetu, na kome je "digital TV" i precizirala da je ugradnja uređaja jednostavna i da veruje da će većina stanovništva znati sama da priključi aparat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Boksovi za digitalizaciju do 2.500 dinara, za najugroženije besplatno

Izvor: Blic, 21.Nov.2014

Set-top boksovi za digitalizaciju, najsiromašnije kategorije stanovništva dobiće besplatno, dok za ostale građane cena tih uređaja ne bi trebalo da bude veća od 2.500 dinara, izjavila je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić...Digitalizacija u Srbiji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.