Sedam sanitetskih vozila ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini

Izvor: Blic, 19.Feb.2017, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sedam sanitetskih vozila ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin uručili su danas ključeve sedam sanitetskih vozila koja su namenjena ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini.

Ključeve novih sanitetskih vozila, za čiju nabavku je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvojilo skoro 31,5 miliona dinara dobili su Dom za stare i penzionere Apatin, gerontološki centri u Bačkoj Palanci, Kikindi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Pančevu, Somboru i Subotici i Dom za smeštaj duševno obolelih lica ''Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac’’ u Novom Bečeju.

Prema Mirovićevim rečima, reč je o važnoj donaciji koja će omogućiti sigurniji i bolji transport pre svega korisnika u gerontološkim centrima, ali i drugih korisnika u opštinama u koje su vozila upućena.

- Ova donacija ima i simboličan smisao jer pokazuje da se okupljanjem oko projekata i zajedničkom politikom mogu učiniti konkretna dela čiji je krajnji cilj poboljšanje standarda svih građana - rekao je tom prilikom Mirović.

On je podsetio da je nova Pokrajinska vlada u proteklih nekoliko meseci izdvojila 60,3 miliona dinara za sanaciju i opremanje ustanova socijalne zaštite te da je za te potrebe u 2017. godini udvostručen budžet.

Mirović je ocenio i da Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u onim oblastima za koje je nadležno preduzima potrebne mere da se objekti socijalnog staranja i korisnici u njima osećaju komfornije i bolje.

Predsednik Pokrajinske vlade je najavio i da će već sledeće sedmice Domovima zdravlja u manje razvijenim opštinama u Vojvodini biti uručena prva rešenja o nabavci novih sanitetskih vozila kako bi se popravilo zatečeno loše stanje u toj oblasti.

Ministar Vulin naglasio je tom prilikom da Vlada Srbije i Pokrajinska vlada čvrsto i tesno sarađuju u onome što je zajednički cilj, a to je bolji život svih građana u Vojvodini.

On je istakao da je ministarstvo na čijem je čelu prošle godine zajedno sa Pokrajinskom vladom investiralo 198 miliona dinara u objekte socijalne zaštite širom Vojvodine te da je svim lokalnim samoupravama širom Vojvodine za usluge socijalne zaštite usmereno dodatnih 109 miliona dinara transfernih sredstava.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: Domovi za stare širom Vojvodine dobili nova sanitetska vozila

Izvor: Radio 021, 19.Feb.2017

Sedam sanitetskih vozila donirano je danas ustanovama socijalne zaštite u Vojvodini...Ključeve novih sanitetskih vozila, za čiju nabavku je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvojilo skoro 31,5 miliona dinara, dobili su Dom za stare i penzionere Apatin, gerontološki...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.