Saradnja UAE i Inđije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Avg.2014, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja UAE i Inđije

Kako bi se upoznao, pre svega, sa privrednim potencijalima ambasador Ujedinjenih Arapskih Emirata Džuma Rašid Sejf Al Daheri posetio je opštinu Inđija.

Sa ambasadorom su u poseti ovom sremskom gradu bili i članovi Srpsko poslovnog saveta pri Ujedinjenim Arapskim Emiratima, i kako se moglo čuti, ovo je samo prvi korak ka budućoj saradnji.

Sa njima su razgovarali predsednik opštine Inđija Petar Filipović i njegovi saradnici.

"Prvo bih hteo da zahvalim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsedniku opštine Inđija, što me je ugostio ovde, kao i Srpskom poslovnom savetu pri UAE koji je organizovao ovu posetu. Veoma mi je drago što sam prvi put u Inđiji. Dobro je videti sve potencijale koje ova opština ima da ponudi. Ono što je jako važno za nas i za opštinu Inđija, da započnemo saradnju u što skorijoj budućnosti", rekao je ambasador UAE.

Predsednik inđijske opštine Petar Filipović objasnio je da je ovu priliku iskoristio da pokaže gostima industrijske zone, poljoprivredne i turističke potencijale Inđije.

"Ja sam siguran da je ovo samo prvi korak u našoj budućoj saradnji na mnogim poljima. Tokom sastanka je u načelu dogovoreno da ćemo u narednom periodu nastaviti saradnju tako što će privredne delegacije iz UAE doći u našu opštinu da vide sve njene potencijale. Nadam se da će na obostrano zadovoljstvo ova saradnja biti još bolja i da je ovo samo početak", izjavio je Filipović.

Nakon prijema i prezentacije u zgradi opštine Inđija, delegacija se uputila ka severoistočnoj radnoj zoni gde su imali priliku da obiđu IT park, čime je i zvanično završena prva poseta predstavnika ambasade UAE u Srbiji, inđijskoj opštini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.