SU: Gradsko veće usvojilo rebalans

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2015, 12:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SU: Gradsko veće usvojilo rebalans

Predloženi rebalans budžeta planiran je sa budžetskim suficitom u iznosu od 173.212.000 dinara, a suficit korigovan za izdatke za nabavku finansijske imovine koji iznose 408.378.000 dinara iskazuje planirani fiskalni deficit u visini od 235.166.000 dinara.

Jedan od razloga zbog koja je neophodan drugi rebalans je obezbeđivanje sredstava za isplatu jednokratnih pomoći za zaposlene u osnovnom obrazovanju i predškolskoj ustanovi u visini od 7.000 dinara, na osnovu predloženog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << amandmana Skupštinskog odbora za finansije na predlog dopune Zakona o budžetu RS za 2015. godinu.

Obezbeđivanje nedostajućih sredstava za izvršavanje obaveza grada prema Pravilniku o subvencionisanju komunalnih usluga i to usluga gradskog i prigradskog prevoza lica starijih od 65 godina sa prebivalištem na teritoriji grada Subotica i slično.

Predložen je obim budžeta u iznosu od 5,8 milijardi dinara, što je za 305 miliona dinara manje u odnosu na plan.Uprava za kapitalna ulaganja je aneksima ugovora izmenila rokove za realizaciju odobrenih projekta i rokove pomerila na 2016. godinu.

Deo radova u vrednosti od 320 miliona dinara preusmerava se u 2016. godinu i to za sledeće projekte: izgradnja proizvodne hale za montažu mašinskih i elektromašinskih elemenata u slobodnoj zoni, nastavak rekonstrukcije zgrade Narodnog pozorišta, izgradnja kanalizacione mreže na Paliću i duž ulica Stražilovska, Kmenička, Sireška i dela Futoške, izgradnja vodovodne mreže u MZ Makova sedmica.

Predloženim rebalansom unose se sredstva odobrena od Komesarijata za izbeglice i migrante RS u visini od 1,5 miliona dinara za troškove prihvata migranata, odobrena sredstva od APV za rekonstrukciju sportskog igrališta u Čantaviru u visini od 6,5 miliona dinara, odobrena sredstva za idejni projekat javnog osvetljenja Kanjiškog puta na Paliću u visini od 3,9 miliona dinara i odobrena sredstva za uređenje i urbano opremanje Velikog parka na Paliću u visini od 2 miliona dinara.

U okviru grupe prihoda od donacija unosi se iznos dela donacije od EBRD-a za izgradnju vodnih sistema u Subotici, koja je sastavni deo ugovora o zajmu odobrenog od EBRD-a. U okviru grupe prihoda od dobrovoljnih transfera unosi se donacija nemačke donatorske organizacije ASB za gasifikaciju objekta prihvatnog tranzitnog centra za migrante u visini od 1.024.000 dinara, navodi se u obrazloženju.

U okviru rashoda Gradske uprave planirno je povećanje sredstava za režijske troškove, prvenstveno za troškove struje i grejanja, u visini od 8,5 miliona dinara. U okviru rashoda mera socijalne politike predloženo je povećanje za 20 miliona dinara radi primene Pravilnika o subvencionisanju komunalnih usluga – gradski i prigradski prevoz lica starijih od 65 godina, navodi se u tekstu predloga Odluke o rebalansu budžeta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.