SPO protiv privatizacije NS Gasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2015, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SPO protiv privatizacije NS Gasa

Novosadski odbor Srpskog pokreta obnove (SPO) pozvao je danas sve političke stranke u Novom Sadu, bez obzira da li su u vlasti ili opoziciji, da se ujedine u odbrani imovine građana i spreče privatizaciju preduzeća Novi Sad Gas.

U saopštenju se navodi da su Novosađani i grad Novi Sad uložili veliki novac u izgradnju gasne mreže i da je jedino logično i pravno moguće rešenje da se to preduzeće vrati na upravu Novom Sadu i građanima kao akcionarsko društvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"U takvom preduzeću, grad bi imao većinski udeo u vlasništvu, a suvlasnici bi bili i građani koji su ulagali u izgradnju dela gasne mreže i time ga dokapitalizovali", dodaje se u saopštenju.

Po oceni SPO "dešava se hitna i tajna privatizacija DP Novi Sad Gas i nesvakidašnja pljačka" Novosađana, a kako se dodaje, ta stranka prva je pre više godina ukazala na pokušaj nelegalne prodaje tog preduzeća koja bi omogućila monopol na tržištu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.