SO: Nezakonita smena Siniše Lazića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2014, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SO: Nezakonita smena Siniše Lazića

Novosadsko odeljenje Upravnog suda potvrdilo je da je smena nekadašnjeg predsednika skupštine u Somboru Siniše Lazića nezakonita.

U presudi koju je potpisala predsednica sudskog veća Suzana Guduraš navodi se da je prilikom Lazićeve smene na sednici koja je održana sredinom aprila ove godine učinjena bitna povreda pravila postupka, koji predviđa Zakon o opštem upravnom postupku.

Upravni sud je poništio odluku o Lazićevoj smeni i vratio predmet somborskoj skupštini >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na ponovno odlučivanje.

U obrazloženju sudske presude navodi se da osporeno rešenje o smeni bivšeg predsednika lokalne skupštine ne sadrži obrazloženje, niti uputstvo o pravnom sredstvu, što tu odluku čini nezakonitom.

"U ponovnom postupku tuženi organ je dužan da otkloni učinjenu potvrdu pravila postupka na koju mu je ukazano ovom presudom, pri čemu će imati u vidu da su primedbe suda u pogledu postupka obavezne za tuženi organ", objašnjava se u presudi.

U njoj se dodaje i da je, s obzirom na to da se radi o bitnoj povredi pravila postupka, sud predmet rešavao bez usmene rasprave.

Siniša Lazić je kadar Demokratske stranke (DS). Vlast u tom gradu čini koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), uz Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Savez vojvođanskih Mađara (SVM), Srpski pokret obnove (SPO), Demokratsku zajednicu vojvođanskih Mađara (DZVM), Treću Srbiju i dve grupe građana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sombor: Siniša Lazić nezakonito smenjen

Izvor: Radio 021, 16.Sep.2014

Novosadsko odeljenje Upravnog suda potvrdilo je da je smena nekadašnjeg predsednika skupštine u Somboru Siniše Lazića nezakonita...U presudi koju je potpisala predsednica sudskog veća Suzana Guduraš navodi se da je prilikom Lazićeve smene na sednici koja je održana sredinom aprila ove godine...

Nastavak na Radio 021...

Upravni sud presudio: Nezakonita smena demokrate u Somboru

Izvor: Blic, 16.Sep.2014

Upravni sud u Novom Sadu poništio odluku o smeni Siniše Lazića (DS), predsednika Skupštine u Somboru i naložio somborskoj skupštini da “ ponovno odlučuje”. ...U presudi koju je potpisala predsednica sudskog veća Suzana Guduraš navodi se da je prilikom Lazićeve smene na sednici koja je održana...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.