SNP: Antisrpska provokacija hrvatskog sociologa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2016, 14:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNP: Antisrpska provokacija hrvatskog sociologa

Srpska narodna partija (SNP) zatražila je danas da se zagrebačkom politikologu ne dozvoli da istražuje fenomen "jogurt revolucije" u Vojvodini i ocenila takve aktivnosti "podrivačkim, neprijateljskim i antisrpskim".

"Oglas kojim izvesni politikolog sa Zagrebačkog sveučilišta, inače američki doktorant, nudi 2.000 dinara svakom neposrednom učesniku takozvane vojvođanske "jogurt revolucije" koji pristane da učestvuje u njegovom istraživanju ovog "društvenog fenomena koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je uzrokovao ratove", još je jedna u nizu antisrpskih provokacija iza kojih stoji vladajuća hrvatska politička i javna elita", naveo je predsednik vojvođanskog odbora SNP Velimir Marjanović.

Radio-televizija Vojvodine objavila je pre dva dana da je politikolog Marko Grdešić iz Zagreba objavio oglas u kome nudi 2.000 dinara učesnicima "jogurt revolucije" koji pristanu da mu govore o tom događaju iz 1988. godine kada je oborena pokrajinska vlast.

"Umesto da istražuje fenomene iz sramne prošlosti svoje države i nacije, kao što su bili genocidna "Nezavisna Država Hrvatska", maspok, etničko čišćenje srpskog civilnog stanovništva tokom "Bljeska" i "Oluje" ili, možda, okolnosti pod kojima je Baranja, 1945, jednim potezom pera otcepljena od srpske Vojvodine i pripojena Hrvatskoj - najveći hrvatski državni univerzitet bi ponovo da otvara pitanje statusa pokrajine Vojvodine u državi Srbiji", ocenio je Marjanović.

Zato je vojvođanski odbor SNP zatražio od nadležnih da "odlučno onemoguće ovakve podrivačke, neprijateljske i antisrpske aktivnosti, pod firmom "socioloških istraživanja" na teritoriji Srbije".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SNP: Ne želimo da Marko Grdešić istražuje jogurt revoluciju

Izvor: SEEbiz.eu, 10.Feb.2016

NOVI SAD - Srpska narodna partija (SNP) zatražila je danas da se zagrebačkom politikologu ne dozvoli da istražuje fenomen "jogurt revolucije" u Vojvodini i ocenila takve aktivnosti "podrivačkim, neprijateljskim i antisrpskim"..."Oglas kojim izvesni politikolog sa Zagrebačkog sveučilišta, inače...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.