SLV: Poraz Sente, pobede Sloge i Banata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2015, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SLV: Poraz Sente, pobede Sloge i Banata

U derbiju kola gosti iz Sente došli su da osvoje tri boda, ali se na kraju u poslednjim sekundama utakmice ostali bez bodova. Dinamo - Senta 2:1 (1:0).

U prvih 45 minuta vodila se ravnopravna igra, a jedini pogodak postigao je Dašić u 40. minutu kada je posle njegovog centaršuta lopta završila u mreži golmana Živkova.

Posle odmora gosti iz Sente imali su inicijativu i krunisali su je u 55. minutu kada je Jakovljević idealno centrirao, a Milivojev sa nekih sedam >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << metara savladao Đorđeva.

Do kraja meča oba tima su imali polu prilika, a kada se očekivao kraj utakmice fudbaleri “brzog voza” izveli su kontru i Stojanovski je postigao pobedonosni pogodak.

ČSK pivara - Bačka (S) 3:1

U susretu dve neporažene ekipe slavili su Čelarevci. Već u sedmom minutu vezista domaćih Tanasić je uradio sve sam, ubacio loptu na drugu stativu a u gužvi najbolje je reagovao prvi strelac lige Pavkov i poslao loptu u levi donji ugao golmana gostiju. U jeku opsade gostujućeg gola iznenada se stvorila gužva u šesnaestercu domaćih što je iskoristio mladi Ljubenović i izjednačio rezultat. Ipak na odmor se otišlo sa golom prednosti domaćeg tima jer je Žakula posle kornera iz drugog pokušaja savladao zapaženog golmana Tasića.

I u nastavku domaćini su diktirali tempo i već na početku opet posle kornera najbolje se snašao Žakula i glavom ubacio loptu u mrežu. Bilo je još prilika za gol, ali domaći strelci nisu dovoljno podesili nišanske sprave.

Sloga - Radnički (Š) 1:0

Domaćin je tek u drugom poluvremenu iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca uspeo da slomi čvrst otpor mlade ekipe iz Šida u kojoj je dominirao štoperski tandem Lovrić i Radunović. Pobednički gol postigao je Miljanović, a u 89. minutu Marić je uradio sve, prešao je golmana ali nije pogodio prazan gol.

Banat - Cement 3:0

Zrenjaninci su posle šest uzastopnih remija sasvim zasluženo su pobedili bledu ekipu Cementa iz Beočina, a pitanje pobednika je rešeno već u prvom poluvremenu.

Svoju veliku inicijativu domaći sastav krunisao je pogotkom u 7. minutu. Pre toga defanzivac gostiju Babić nedozvoljeno je igrao rukom u svom šesnaestercu, za sudiju Papištu nije bilo dileme, a Rajković je bio siguran realizator.

Deset minuta kasnije Krstinić je odlično prošao po levoj strani, ubacio loptu u peterac Beočinaca, a na pravom mestu bio je centarfor Kozić i zakucao loptu u mrežu.

Gosti su nekoliko puta iz daljine preko Simića i Vujanovića pokušali da stignu do gola, ali sve nade im je pokopao centarfor Kozić koji je drugim golom u 58. minutu, kada je odlično šutirao sa nekih 17 metara i savladao golmana Ilića za konačnih i dugo očekivanih 3:0 za tim trenera Marka Guteše.

Radnički (SM)- PIK Prigrevica 0:0

Mitrovčani su propustili bezbroj prilika, a posebno su se isticali u promašajima Simikić i Đurđević.Na drugoj strani gosti za šta su doputovali, to su i ostvarili, igrali su za 0:0. Golman gostiju Kronić je za taj rezultat najzaslužniji. Odbranio je sve, i ono, što su drugi videli, loptu u njegovoj mreži.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.