Romski jezik se uči u 42 škole u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2014, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Romski jezik se uči u 42 škole u Vojvodini

Od početka 1998. godine, kada se romski jezik fakultativno predavao samo u tri škole u Vojvodini, u školskoj 2014/2015. godini, ovaj jezik će se učiti u 42 škole u toj pokrajini, izjavio je danas pomoćnik pokrajinskog sekretara za obrazovanje i nacionalne zajednice Janoš Oros.

Oros je na seminaru za nastavnike romskog jezika, koji je danas održan u Skupštini Vojvodine, izrazio zadovoljstvo i zbog kvalitetnog nastavnog programa i požrtvovanja nastavnika.

On >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je ocenio da se zbog takvog pozitivnog pristupa i broj dece udvostručio u odnosu na prošlu školsku godinu, kada je romski jezik učilo oko 500 dece pa je ove godine taj broj dostigao 1.002.

"To je izuzetno važno zbog edukacije i očuvanja romskog jezika", rekao je Oros.

Seminaru je prisustvovalo 27 nastavnika romskog jezika, organizovalo ga je udruženje žena "Romena", a finansijski ga je podržao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne manjine i Savet za integraciju Roma Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojvodina: Romski jezik u 42 škole

Izvor: B92, 28.Avg.2014

Od početka 1998, kada se romski jezik fakultativno predavao samo u tri škole u Vojvodini u školskoj 2014/2015. godini, ovaj jezik će se učiti u 42 škole u APV...Pomoćnik pokrajinskog sekretara za obrazovanje i nacionalne zajednice Janoš Oros je na seminaru za nastavnike romskog jezika, koji je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.