Rogozin: Rusija nije Balkan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2014, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rogozin: Rusija nije Balkan

Ruski zamenik premijera Dmitrij Rogozin izjavio je danas da pritisak koji je Zapad pre 20 godina primenjivao na Balkan, a koji danas primenjuje na Rusiju, neće imati nikakav efekat po tu zemlju.

"Pre 20 godina Zapad je prema Balkanu postupao na isti način, tako što je zvaničnom Beogradu uveo sankcije zbog onog što se dešavalo u susednoj Bosni i Hercegovini. Ali Rusija nije Balkan. Zapad treba da zaboravi na tako nešto", napisao je Rogozin na svom Fejsbuk profilu, a prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je agencija Tas.

Rogozin je tako komentarisao medijske spekulacije da bi Evropska unija mogla da proširi sankcije protiv Rusije ukoliko proruske snage zauzmu aerodroma u Donjecku i Marijupolju.

Finansijska agencija Blumberg je juče objavila da je EU spremna da uvede dodatne sankcije Rusiji ukoliko proruske snage na istoku Ukrajine preuzmu kontrolu nad novim područjima, navodeći da bi takav razvoj situacije mogao da ima nepredvidljive posledice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.