Rekonstrucija Narodnog muzeja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2014, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrucija Narodnog muzeja

Radovi na rekonstrukciji Narodnog muzeja u Beogradu počeli su danas i trebalo bi da se završe 15. maja 2016. godine, što, osim građevinske, predstavlja i "rekonstrukciju uloge muzeja na početku 21 veka", ocenio je ministar kulture Ivan Tasovac.

"Veliki posao predstoji, radujem se što smo ga započeli i što znam tačno kada ćemo ga završiti", rekao je Tasovac, navodeći da je jedan od prioriteta jačanje institucija kulture i njihove vidljivosti, a da današnji događaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potvrđuje da su veliki koraci napravljeni u tom pravcu.

Tasovac je rekao da je ponosan što je ministar kulture i informisanja u vladi koja je ponovo pokrenula čitav ovaj proces, i koji će se završiti, kao i kad vidi koliko se raduju ljudi kada sad prolaze pored muzeja.

Tasovac je najavio da će narodne godine u Beogradu gostovati reprezentativna izložba ruske avangarde, koja će obići još samo Monte Karlo i Švajcarsku.

Direktor Narodnog muzeja Bojana Borić Brešković precizirala je da će se radovi prvo izvesti na fasadi i fasadnoj stolariji posle čega će se nastaviti sa unutrašnjim radovima.

Ove poslove, ogromne zadatke, koje smo započeli obavljamo zahvaljujući izuzetnom razumevanju i podršci ministarstva kulture i informisanja, rekla je Brešković, navodeći da će se radovi završiti na 72 godišnjicu postojanja ovog muzeja.

Tasovac je sa novinarima obišao delove muzeja koji nisu dostupni javnosti uključujući depo Zbirke strane umetnosti, ogromne kulturno istorijske vrednosti, što je predstavnicima medija, kako je rečeno, bila prva takva prilika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.