Recitatorka iz Novog Sada na republičkoj smotri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2017, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Recitatorka iz Novog Sada na republičkoj smotri

Pokrajinska smotra recitatora "Pesniče naroda mog" je četvrti stepenik takmičenja mladih recitatora. Za Vojvodinu, po 48. put, smotra se održala u Sečnju od 21. do 23. aprila 2017. godine.

Žiri je radio u sastavu: Miodrag Petrović (glumac), Ana Leskovac (dramska umetnica), Katalin Fazekaš (profesorka), Mihajlo Zazuljak (novinar), Nuku Čobanu (književnik) i Katarina Čeliković (profesorka).

Žiriju i publici se u tri dana predstavilo preko 150 najboljih recitatora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << cele pokrajine u tri uzrasta (mlađi, srednji i stariji) a na republičku smotru se plasiralo svega po 9 takmičara iz svakog uzrasta.

Tijana Cvijetinović, članica Kluba Umetnika Bina i učenica petog razreda osnovne škole "Svetozar Marković Toza" iz Novog Sada našla je svoje mesto među plasiranima. Ona će predstavljati sebe, klub, svoju školu i grad Novi Sad na republičkoj smotri recitatora koja će se održati u Valjevu 19. maja 2017. godine.

Tijana će u Valjevu govoriti stihove pesme "Običnim rečima rečeno" autorke Biljane Stanojević.

Mentorka koja je pripremala Tijanu je jedna od osnivača Kluba Umetnika Bina i predsednica KUB-a, Dragana Mladenov, po zanimanju nastavnik matematike.

Klub Umetnika Bina - KUB je mlada organizacija umetnika i entuzijasta koja je osnovana u Novom Sadu 15. juna 2011. godine.

Deluju kroz tri sekcije: dramsku, recitatorsku i plesnu. Njihov osnovni cilj je da kroz umetnost i aktivizam poboljšaju kvalitet svakodnevnog života sugrađana i da ih pokrenu da neguju jezik, kulturu i umetnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.