RASIPANJE Direkorka u kafani potrošila 3,2 miliona dinara

Izvor: Blic, 22.Okt.2014, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASIPANJE Direkorka u kafani potrošila 3,2 miliona dinara

Visoka poslovna škola strukovnih studija platila je 11 miliona softver za učenje na daljinu iako nema akreditaciju za taj program.

Da se državni novac u školi ne štedi pokazuje i podatak da za restoranske usluge direktorka Dragica Tomić godišnje troši 3,2 miliona dinara. Profesori škole tvrde da je u pitanju bahaćenje direktorke.

Bez odgovora direktorke

Dragica Tomić nam nije odgovorila na pitanja u vezi sa nenamenskim trošenjem državnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << para u školi kojom rukovodi. Ni na prethodna pitanja, u vezi sa nepoštovanjem odluke inspekcije i povratku na posao profesorke Damnjanović Simić, Tomićeva takođe nije želela da govori.

- Zašto je nabavljen taj softver kada su za potrebe škole mogli da kupe mnogo povoljnije i jeftinije programe? Ovaj je kupljen 22. septembra, a ne smemo da ga koristimo jer nismo akreditovani za studijski program učenja na daljinu. Ne znamo ni da li će biti instaliran. Video nadzor je plaćen šest miliona, iako je već ranije firma “Securiton” nabavljala opremu za video nadzor. Ispada da i to dva puta plaćamo - tvrdi profesor ove škole.

Zaposlenima nije jasno ni čemu toliki novac za restoranske usluge i ketering? Za italijansku hranu, u jednom novosadskom restoranu, odvojeno je 500.000 dinara.

Za ručkove u Beogradu namenjeno je za narednu godinu 300.000 dinara.

- U Beogradu nemamo školu, već samo istureno odeljenje? To je raskalašan život - tvrde profesori, a da se zaista za ručkove u restoranima i ketering troši 3,2 miliona dinara, potvrđeno nam je uvidom u tendersku dokumentaciju.

Osim novca za softver i restorane, škola mora da plati i kaznu, jer direktorka Tomić odbija da vrati na posao profesorku sa statusom uzbunjivača. Tomićeva se oglušila o naredbu Inspekcije rada da profesorku Jelenu Damnjanović Simić vrati na posao sa koga je otpuštena jer je ukazala na malverzacije u školi. Inspekcija je zbog toga donela odluku o kažnjavanju škole, a kazna može biti do 200.000 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.