Prvi rođendan Konfucijevog instituta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2015, 07:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi rođendan Konfucijevog instituta

U kino-sali Filozofskog fakulteta danas u12 časova održaće se svečanost povodom obeležavanja prve godišnjice rada Konfucijevog instituta Univerziteta u Novom Sadu.

U programu učestvuje Wu-shu klub „ Laohu “ iz Novog Sada, koji će demonstrirati tai-či, drevnu kinesku tehniku za relaksaciju, te polaznici kursa čaja koji će izvesti tradicionalnu kinesku „Ceremoniju čaja“, a kineski umetnici Lu Šuiming ( Lu Shuiming ) i slikarka Džou Veijang (Zhou Weiyang ) će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zajedno sa srpskim umetnicima slikati i krasnopisati na sceni. Ovom prilikom će biti uručene i nagrade najboljima na takmičenju u kaligrafiji i slikarstvu koje je organizovao Institut.

Na svečanost su pozvani predstavnici AP Vojvodine, Univerziteta u Novom Sadu, kineske ambasade, direktori Konfucijevih instituta u regionu i partnera Instituta: Predškolska ustanova „Maštolend“, Osnovna škola „Đorđe Natošević“, Karlovačka gimnazija, Gimnazija „Svetozar Marković“, Gimnazija „Jovan Jovanović Zmaj“ i Gradska biblioteke u Novom Sadu, kao i drugi ugledni gosti iz kulturnog i javnog života Novog Sada.

Nakon svečanosti biće održan sastanak svih prisutnih direktora Konfucijevih instituta iz regiona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.