Promocija romana U zoni Lamije Begagić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2017, 07:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija romana "U zoni" Lamije Begagić

U Omladinskom centru CK13 u Novom Sadu danas u 19 časova biće održana promocija romana "U zoni" sarajevske autorke Lamije Begagić.

Lamija Begagić rođena je 1980. godine u Zenici. Diplomirala je južnoslavenske književnosti na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Autorka je dve zbirke kratkih priča: "Godišnjica mature" (Sarajevo/Beograd, 2005) i "Jednosmjerno" (Beograd, 2010) i priručnika "Furam feminizam" namenjenog devojčicama u osnovnim školama, u koautorstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << s Marinom Veličković (Sarajevo, 2016), kaže se u najavi.

Urednica je i pokretačica magazina za predškolce i prvake "Kolibrić" i članica redakcije magazina za pravednije obrazovanje "Školegijum". Aktivno piše i za nekoliko časopisa i portala u regiji: Urban Magazin, Vox Feminae, lgbti.ba i druge.

Za svoj književni rad dobila je nekoliko priznanja i nagrada, među kojima i nagradu Fondacije "Farah Tahirbegović". Živi i piše na relaciji Sarajevo-Bratislava.

S autorkom će razgovarati Bojan Krivokapić.

Omladinski centar CK13 nalazi se u ulici Vojvode Bojovića 13.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.