Promocija knjige Digitalno ja: Kako smo postali binarni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2016, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Promocija knjige "Digitalno ja: Kako smo postali binarni"

U Multimedijalnom centru Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu danas u 18 časova biće održana promocija knjige autorke Jelene Guge "Digitalno ja: Kako smo postali binarni".

U programu će učestvovati Dejan Grba, digitalni umetnik i docent na programu Novi mediji Fakulteta likovnih umetnosti Univerziteta u Beogradu, Uroš Krčedinac, softverski inženjer i istraživač digitalnih medija i umetnosti, Danijela Halda, predstavnica izdavača i autorka Jelena Guga, teoretičarka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << novih medija i umetnosti.

Upotreba digitalnih tehnologija u svim aspektima svakodnevnog života otvorila je do sada nezamislive mogućnosti kao što su trenutni pristup informacijama, prisutnost na bilo kojoj tački planete, multipliciranje i menjanje identiteta, ali i reartikulacija i rekonstrukcija telesnosti.

U knjizi Digitalno Ja: Kako smo postali binarni, autorka ispituje ulogu tela i identiteta u digitalno posredovanim interakcijama i okruženjima virtuelne i proširene realnosti, odnosno u novomedijskom kulturalnom okruženju, kaže se u najavi.

Kroz interdisciplinarni naučni pristup predstavljeni su ključni teorijski obrasci iz oblasti teorije medija, studija sajber kulture, teorije umetnosti, kritičke teorije i filozofije i teorije društvenih aspekata informacionih tehnologija, a koji su razrađeni kroz mnogobrojne primere novomedijskih umetničkih praksi, popularne kulture, cyberpunk književnosti i naučnih istraživanja.

Knjiga "Digitalno ja: Kako smo postali binarni" izdao je Centar za savremenu kulturu i komunikacije ArtKult iz Novog Sada.

Jelena Guga je teoretičarka novih medija i umetnosti. Nakon što je doktorirala na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, radila je kao postdoktorand-istraživač na naučnim projektima o kognitivnom unapređivanju čoveka (University of West Bohemia, Češka) i problemu telesnosti u okruženju virtuelne realnosti (University Pompeu Fabra, Španija). Učesnica je brojnih međunarodnih naučnih skupova i objavljuje radove u međunarodnim publikacijama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Koncert studenata katedre za duvačke instrumente

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Apr.2016

U holu Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu, u zgradi na Petrovaradinskoj tvrđavi, večera u 20 časova koncert će održati studenti i studentkinje katedre za duvačke instrumente...Nastupiće studenti u klasi profesorke Laure Levai Aksin, profesora Nikole Srdića, docentra Gordana Tudora,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.