Proglašen najbolji projekat organske proizvodnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proglašen najbolji projekat organske proizvodnje

Na konkursu NLB banke u Srbiji za najbolji projekat organske proizvodnje danas je proglašen projekat "Bio bašta Čikoš" Arpada Čikoša iz Totovog Sela kod Kanjiže, kojem je uručena nagrada od milion dinara.

Kako se navodi u saopštenju NLB, žiri je projekat "Bio bašta Čikoš" jednoglasno izabrao među 34 pristigla projekta.

Gazdinstvo Arpada Čikoša prostire se na 20 hektara zemlje, od čega se na 17 hektara gaji više od trideset vrsta sertifikovanog organskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proizvedenog povrća.

Konkurs je trajao od maja do septembra, a pravo da učestvuju imali su individualni poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom. Projekti su morali biti u skladu sa svim načelima sertifikovane organske proizvodnje i prerade hrane.

Konkurs NLB banke u Srbiji podržala su stručna udruženja i organizacije koje se bave organskom proizvodnjom i organizacijom proizvođača - Serbia organika (Organica) i Centar za organsku proizvodnju "Selenča".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.