Priznanja turističkim poslenicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2017, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priznanja turističkim poslenicima

Privredna komora Vojvodine 25 godinu za redom dodelila je priznanja najboljima iz oblasti turizma. Priznanje Kapije uspeha i povelje ponelo je 10 privrednika u isto toliko oblasti, a nadležni u komori i pokrajinskoj vladi obećavaju nastavak podrške razvoju turizmu kroz različite podsticaje.

Hoteli, etno kuće, salaši, restorani, kafići  sve to turističku ponudu Vojvodine iz godine u godinu čini bogatijom. A da bi se trend razvoja zadržao, pomažu i nagrade i podsticaji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Na dodeli priznanja Kapije uspeha, koju već četvrt veka uručuje Privredna komora Vojvodine, nastavak ulaganja u turizam kao jedan od prioriteta razvoja pokrajine, najavili su i u komori i u vladi.  Potpredsednik pokrajinske Vlade Đorđe Milićević istakao je da je i ove godine u tu svrhu budžetom predviđeno gotovo 200 miliona dinara različitih podsticajnih sredstava.

"Takođe, više je nego dupliran budžet Turističke organizacije Vojvodine u 2017. Godini, koja treba da na domaćim i inostranim sajmovima  da izvrši promociju turističkih potencijala Vojvodine. Nadamo se da će rast se nastaviti u turističkoj privredi u 2017. i u narednim godinama. Na nama je da stvaramo uslove da se prirodne lepote, potencijali, kulturno istorijski spomenici, lovni turizam, lečilišni turizam promoviše na najbolji mogući način i da to da doprinos ukupnom privrednom razvoju Republike Srbije",  rekao je Milićević.

Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, takođe je istakao važnost ulaganja u sektor turizma kao jedne od strateški grana u Vojvodini.

"Kroz ovakve projekte i kroz ovakve nagrade ostvaruje se i razvoj lokalne samouprave i samim tim i podizanje broja zaposlenih. Pored IT, turizam se smatra za jednu od najvažnijih privrednih grana u Autonomnoj pokrajini Vojvodini. I to što mogu da kažem, koliko je važno da se 2 odsto od ukupnog nacionalnog dohotka donosi turizam, a indirektno oko 7 odsto", rekao je Vučurević.

Nagrađeni među kojima su Etno kuća Vrdnik, Hotel Prezident iz Sremskih Karlovaca, Vinarija Deurić, Tošin salaš, Art kafe, istakli su da je nagrada važna i kao  priznanje za do sada učinjeno, ali i podstrek za budući rad.

"Verujemo u Kapiju uspeha i u idejne tvorce iste, jer smatramo da je prosto ta nagrada realni pokazatelj poslovnih uspeha svih istaknutih privrednika", izjavila je generalni menadžer hotela "Prezident", Ivona Borojević.

"Ova nagrada nam mnogo znači. Konkurencija je velika, ali se borimo kvalitetom, cenom,  uslugom, ljubaznošću. Nas četiri generacije živi u domaćinstvu, tako da se svi  zajedno borimo", objašnjava i Petar Budimirović iz seoskog turističkog domaćinstva "Tošina kuća" u Jarku.

Pored "Kapije uspeha", na dodeli priznanja u novosadskom hotelu Prezident, Privredna komora najuspešnija uručila je i Plakete za kvalitet poslovanja i odnos prema gostima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.