Prijave za volonterski kamp iz oblasti arheologije u Kupinovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2016, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave za volonterski kamp iz oblasti arheologije u Kupinovu

Udruženje „Zeleni pogled", Opština Pećinci i Mladi istraživači Srbije od 11. do 24. septembra organizuju međunarodni volonterski kamp "Grad sremskih despota" u Kupinovu.

Program je namenjen studentima i studentkinjama arheologije i mladima koji se posebno interesuju za ovu oblast, a volonteri i volonterke će se pridružiti timu arheologa i nastaviti iskopavanja na terenu koja su rađena tokom volonterskih kampova u prethodne dve godine.

Iskopavanja će se odvijati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u bazi etno kuće u Kupinovu, a radiće se i na restauraciji tvrđave Kupinik koja datira još iz srednjeg veka.

Ovaj kamp je početak dugogodišnje brige za očuvanje kulturno-istorijskog nasleđa ovog kraja. Arheološka iskopavanja i uređenje tvrđave imaju za cilj unapređenje turističke ponude i motivaciju mladih da ostanu na selu i bave se ruralnim turizmom.

Na kampu mogu da učestvuju mladih uzrasta od 18 do 30 godina. Smeštaj je obezbeđen u dvema obnovljenim kućama u Etno parku, dok će hranu pripremati lokalni kuvar.

Radni jezik kampa je engleski.

Svi zainteresovani mogu da se prijave na sajtu Mladih istraživača Srbije, a ostalo je još dva slobodna mesta.

Kamp "Grad sremskih despota" deo je programa "Mladi su zakon" koji finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.