Sudija osuđen na dve i po godine zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2016, 02:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sudija osuđen na dve i po godine zatvora

Sudija Branislav Blažić osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na dve i po godine zatvora zbog trgovine uticajem, a Đorđe i Zoran Matić na godinu i po, odnosno četiri i po godine zatvora zbog mita.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo je Blažića da je zahtevao i primio nagradu i uticao da se u krivičnom postupku protiv Đorđa Matića donese povoljna odluka po okrivljenog.

U optužnici se navodi da su Đorđe i njegov sin Zoran Matić dali nagradu sudiji Blažiću, u ukupnoj vrednosti od 1.700 evra.

Blažić je sudija Višeg suda u Beogradu. On nije prošao reizbor 2010, ali je odlukom Ustavnog suda vraćen na posao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SPECIJALNI SUD: Danas presuda sudiji Blažiću i Matićima

Izvor: Kurir, 21.Apr.2016

...Tužilaštvo za organizovani kriminal je predložilo u završnoj reči da sud Blažića osudi na četiri godine zatvora, i da mu izrekne zabranu obavljanja poziva takođe u trajanju od četiri godine Zatraženo je da mu se oduzme imovinska korist za koju se sumnja da je pribavio izvršenjem krivičnog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.