Premijera Čovek ptica u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2015, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera "Čovek ptica" u Novom Sadu

U okviru novosadskog "Festa" koji je počeo u subotu, ljubitelji filma sa nestrpljenjem su čekali ostvarenje “Čovek ptica” koji je proglašen za najbolji film u 2014. godini.

Ali, po reakcijama publike, čini se da Novosađani imaju istančaniji ukus od Američke filmske akademije.

Mada su filmu „Birdman” na ovodgodišnjoj dodeli Oskara pripale čak četiri zlatne statue, za najbolji film u protekloj godini, ali i za najbolju režiju, potom za originalni scenario >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i najbolju fotografiju, čini se da najnovije ostvarenje meksičkog reditelja Alehandra Gonzalesa Injarite, koga publika pamti po kultnim filmovima „21 gram”, „Pasji život” i „Vavilon” nije oduševilo novosadsku publiku, čak ni kada glavne likove tumače Majkl Kiton i Edvard Norton.

Film „Birdman” prikazan je na novosadskom Festu, u okviru kojeg će sugrađani imati priliku da pogledaju i ostale filmove koji su obeležili proteklu godinu u svetu kinematografije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.