Premijer pobegao, vlast preuzeo ministar

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2014, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijer pobegao, vlast preuzeo ministar

U maloj afričkoj državi Lesoto vlast je preuzeo danas ministar za državnu službu pošto je premijer Tomas Tabane pobegao u Južnu Afriku, optuživši vojsku za vojni udar.

"Ja sam vršilac dužnosti premijera", izjavio je novi premijer Motloheloa Fuko pošto su zemlju napustili prvo premijer Tabane, a za njim i njegov zamenik Motetdžoa Metsing koji je preuzeo rukovođenje vladom tokom vikenda, prenela je agencija AFP.

Metsing je takođe napustio Lesoto i otišao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Južnu Afriku na razgovore, ostavljajući svoje sunarodnike u zabuni ko rukovodi zemljom, a pošto je u subotu, pred zoru, vojska napala ključne policijske punktove i opkolila sedište premijera.

S druge strane predsednik Južne Afrike Džejkob Zuma danas bi trebalo da se sastane sa Tabaneom da pokuša da reši političku krizu u malom planinskom Kraljevstvu Lesoto, posle očiglednog puča tokom vikend, najavio je portparol vlade, dodaje Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Premijer pobjegao, vlast preuzeo ministar

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Sep.2014

MASERU - U maloj afričkoj državi Lesoto vlast je preuzeo danas ministar za državnu službu pošto je premijer Tomas Tabane pobjegao u Južnu Afriku, optuživši vojsku za vojni udar..."Ja sam vršilac dužnosti premijera", izjavio je novi premijer Motloheloa Fuko pošto su zemlju napustili prvo premijer...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.