Preko 120 mladih iz regiona na konferenciji Evropskog parlamenta mladih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2015, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko 120 mladih iz regiona na konferenciji Evropskog parlamenta mladih

Danas je u svečanom holu Pokrajinske vlade u Novom Sadu upriličeno svečano otvaranje Međunarodne konferencije Evropskog parlamenta mladih – kultura, obrazovanje i nauka, koja je okupila 120 mladih iz cele Srbije, ali i iz Holandije, Nemačke, Austrije, Češke, Mađarske i Hrvatske.

Mlade koji će tokom trajanja konferencije učestvovati u raznim debatama, ali i sticati nova znanja, pozdravio je pomoćnik pokrajinske sekretarke za sport i omladinu, gospodin Oliver Petković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
„Razvoj omladinske politike ogleda se upravo u ovakvim događajima koji spajaju mlade iz Vojvodine, Srbije i drugih evropskih zemalja. Na njima mladi imaju priliku ne samo da uče o novim tendencijama u oblasti obrazovanja, kulture i nauke, već i da se međusobno upoznaju i dele različita iskustva, što je neprocenjivo za sve njih", rekao je Petković.

On je naglasio da su mladi ljudi ti koji će sutra biti donosioci odluka i da je značajno usmeravati ih i podsticati njihov aktivizam na svim nivoima.

"Istakao bih posebno zadovoljstvo što ovaj događaj organizuju upravo mladi iz organizacije Evropski parlament mladih u Srbiji – Novi Sad, to samo govori da Vojvodina stvarno ima mlade koji su spremni da preuzmu inicijativu i promene neke stvari i mi svi to moramo negovati, poštovati i podržavati", rekao je Petković.

Konferencija je organizovana za ciljem povećanja informisanosti mladih o aktuelnim pitanjima iz kulture, obrazovanja i nauke, a realizuje se pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Konferencija Evropskog parlamenta mladih

Izvor: Akter, 05.Jul.2015

Prva Međunarodna konferencija Evropskog parlamenta mladih o kulturi, obrazovanju i nauci, svečano je danas počela u Novom Sadu..Konferencija je okupila 120 mladih iz Srbije, Holandije, Nemačke, Austrije, Češke, Mađarske i Hrvatske...Mladi će tokom konferencije razmotriti razne teme i upoznati...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.