Predstava o uticaju interneta na tinejdžere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2014, 02:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava o uticaju interneta na tinejdžere

Na sceni beogradskog pozorišta Dadov, danas uveče premijerno će biti izvedena predstava "Chatroom: Pogrešan profil", po tekstu mlade autorke Sare Radojković u režiji studenta FDU Juga Đorđevića i uz muziku grupe "Svi na pod".

U središtu urbane priče je devojka Alisa, omiljena u društvu. Jednog dana dolazi u školu u kojoj se nešto promenilo - njeni drugari pričaju virtuelnim jezikom, a umesto nastavnika pojavljuje se lik koji je pola Mozila (internet pretraživač), >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a pola Dositej Obradović.

Nakon niza slika i situacija u internet svetu, koje postaju sve košmarnije, Alisa nalazi način da pobedi Dositeja koga njeni prijatelji slušaju kao omađijani.

Povod za stvaranje predstave bilo je pitanje ko nam odgaja decu danas, rekao je uoči premijere Đorđević, kome je ovo prva samostalna režija van fakulteta.

"Istražujući paralelno svetove tinejdžera i interneta, stavio sam se u kožu tinejdžera i postavio sebi pitanje - sa kim nam odrastaju deca? Kad smo dozvolili da internet bude njihova najveća podrška? Kakav smo im svet izgradili i sa kojim pravom ćemo onda od njih očekivati bolju sutrašnjicu?", naveo je on.

Kako je dodao, baveći se ovom tematikom spoznao je da je to "neka nova #(hashtag) generacija ljudi, koja više od bilo koje generacije pre živi paralelne živote, oni su u svakom trenutku tamo (virtuelno) i ovde (realno)".

U predstavi igraju Igor Ilić, Maja Šumonja, Isidora Lukić, Aleksandra Stojanović, Đordje Bakoč, Dejan Maksimović i Žarko Mladenović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Premijerno izvedena predstava ”Na pučini”

Izvor: SandzakPress.net, 26.Dec.2014

  Novi Pazar – Glumci Regionalnog pozorišta premijerno su izveli predstavu, ”Na pučini”, urađenu po tekstu Slavomira Mrožeka, a u režiji samih glumaca. Komad predstavlja specifičan muzičko-scenski nastup gdje su, osim glumaca, na sceni i članovi benda Besplatno piće, koji muzikom prate...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.