Predstava Naše mesto u KCNS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2016, 06:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava "Naše mesto" u KCNS

Predstava "Naše mesto" biće odigrana danas 18 časova u Velikoj sali Kulturnog centra Novog Sada. Cena karte iznosi 500 dinara, za studente i grupne posete (minimum 5 osoba) 300 dinara. Predstava je premijerno odigrana 11. marta 2016. godine.

U koprodukciji Kulturnog centra i Teatra 34, predstava "Naše mesto" nastala je iz duboke potrebe da se na jedan razigran i neposredan način progovori o gradu koji se guši pod pritiskom raznolikih klišea i predstava o sebi i stalne iskonske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potrebe za uobličenjem posebnosti sopstvenog identiteta.

Započinjući ovu istraživačku avanturu, sučelili smo se sa bogatom klasičnom literaturom o našem gradu, njegovoj istoriji, znamenitostima, značajnim ličnostima, kao i kritički intoniranim stavovima o mnogim aspektima urbane, kulturne i istorijske zbiljnosti, sa jedne, i „litaraturom" koju proizvode mediji masovnih komnunikacija, zadržavajući posebnu pažnju na sadržajima bezgraničnih prostora društvenih mreža, tj. na onoj virtualnoj „demokratskoj tribini" u kojoj sakoro svako može da iznese svoja mudra zapažanja, zaključke.

Sučeljavajući ovu sliku i stavove, ovaj virtuelni izlog o gradu sa onim prethodnim i posebno ga izoštravajući kroz životnu perspektivu dvoje mladih ljudi dobija se jedna razuđena slika koja više nego jasno nanovo potvrđuje da je suština i život grada, pa tako i Novog Sada, mnogo kompleksniji, širi i razuđeniji.

Sama predstava je svojevrstan medij, putem kog će Novosađani moći da kažu šta zaista misle i osećaju o svom gradu i tako mu „pomognu" da bude svesniji sebe, svojih različitosti, želja, težnji i potreba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.