Predstava Fama o biciklistima u Novosadskom pozorištu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2017, 07:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava "Fama o biciklistima" u Novosadskom pozorištu

Predstava "Fama o biciklistima", muzički metahoror o kraju istorije, koju je po tekstu Svetislava Basare režirao Robert Lenard, jednostavno se mora videti. Zašto? Hiljadu i jedan je razlog a najvažniji: da bi se ludilo savladalo, mora se proživeti... Predstava će se održati 2. juna od 16 časova u Novosadskom pozorištu.

Poslednji put u ovoj sezoni biciklisti vode do kraja sveta. A nazad? E pa nazad ili napred - moraćete sami...

O čemu je "Fama o biciklistima"?
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Nije više Jugoslavija u raspadu, kao pre trideset godina, nego ceo svet. Pre svega Evropa. No teorije zavere su aktuelnije nego ikad: od CIA-a do KGB-a, od Jevreja do HAARP-a, od islamskih terorista do fudbalskih huligana ... Tu je i misteriozna teritorija biciklizma, sa svojim poimanjem vremena i prostora, snova i psihoanalize.

Vavilonska kula Velike ludnice nije više san, već je java. U njoj se nalaze šizoidni stanovnici našeg sveta koji plešu i pevaju kao da je sve u redu a kula je već uveliko razdrmana, na samoj ivici raspada. U ovoj ludnici, koja nije samo izgrađena, već i funkcioniše savršeno u svojim imbecilnim mehanizmima, propada pravilo da je jednooki kralj među slepcima. Ovde je slepilo najdragocenija ljudska osobina.

Krimić i filozofska predstava, mjuzikl i pshijatrijska dijagnoza ‒ tako će izgledati adaptacija kultnog romana"

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.