Predstava Beton Mahala u SNP

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Maj.2015, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava "Beton Mahala" u SNP

Pozorišna predstava "Beton Mahala", koju izvodi osam mladih glumaca novopazarske Dramske trupe "Joj, evo ih ovi", nakon festivala "Na pola puta" u Užicu biće odigrana u Novom Sadu večeras u 20.30 časova na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta.

Predstavu su režirali glumci Branislav Trifunović i Rifat Rifatović, a do sada je premijerno i reprizno izvedena u Novom Pazaru, nakon čega je usledila zabrana i negodovanje.

Tek posle pauze od tri meseca je " #betonmahala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << " igrana je u Kruševcu, Paraćinu i Užicu.

Tekst za predstavu napisali su Džana Ljajić, Ema Muratović, Ajtana Dražanin, Draga Kostić, Lejla Bučan, Amar Ćorović, Nedim Nezirović i Petar Kostić, koji i tumače sve uloge.

Mladi glumci novopazarske Dramske trupe "Joj, evo ih ovi" probudili su pre dva meseca brojne emocije i ustalasali lokalnu javnost predstavom koja kritikuje školstvo, dvojezičnost, političare, porodicu, odnose među ljudima.

Ideja za ovu predstavu nastala je tokom Festivala pozorišta mladih (Youth Theatre Festival ) koji se već dve godine održava u Novom Pazaru, u organizaciji Kancelarije za mlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.