Predavanje u Planetarijumu na Petrovaradinskoj tvrđavi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2016, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predavanje u Planetarijumu na Petrovaradinskoj tvrđavi

Astronomsko društvo Novi Sad danas u 20 časova, u prostorijama Planetarijuma na Petrovaradinskoj tvrđavi, organizuje predavanje na temu "Opasnosti na nebu". Ulaz je slobodan.

Iako je svemir prilično veliko mesto, sudari se ipak dešavaju a eksplozije zvezda nekada budu tako snažne da mogu razorno uticati za tela u komšiluku. Čak i Sunce nekada reaguje toliko burno da poremeti magnetno polje svojih planeta, kaže se u najavi.

Svi zainteresovani imaće priliku da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čuju i saznaju nešto više o udarima asteroida, meteora i kometa, o eksplozijama supernovih i solarnim olujama.

Predavačica će biti dr Tijana Prodanović sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Predavanje "Opasnosti na nebu" danas u Planetarijumu

Izvor: Radio 021, 27.Okt.2016

Predavanje "Opasnosti na nebu" održaće se danas, 27. oktobra u Planetarijumu na Petrovaradinskoj tvrđavi...Iako je svemir prilično veliko mesto, sudari se ipak dešavaju a eksplozije zvezda nekada budu tako snažne da mogu razorno uticati za tela u komšiluku. Čak i Sunce nekada reaguje toliko burno...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.