Poslanici o amandmanima na izmene Zakona o hipoteci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2015, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o amandmanima na izmene Zakona o hipoteci

Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas rad raspravom o amandmanima na predložene izmene Zakona o hipoteci, koje će, kako je ocenio ministar finansija Dušan Vujović, obezbediti bolju zaštitu svih kreditora i poverilaca, ali i dužnika.

Na taj zakonski predlog poslanici su podneli oko 40 amandmana.

Vujović je ranije u načelnoj raspravi rekao da će usvajanje predloženih izmena unapredi opšte uslove poslovanja na tržištu u Srbiji i da će biti i obezbeđena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bolja zaštita svih kreditora i poverilaca, ali i dužnika.

Kako je rekao, predložene izmene treba da dovedu do reafirmacije vansudskog postupka namirenja iz vrednosti dobijene prodajom hipotekarne nepokretnosti.

Opozicija je tokom načelne rasprave za predložene zakonske izmene ocenila da su ih pisale banke, kako bi bila olakšana mogućnost da se građanima uzmu nekretnine ukoliko ne budu u stanju da plaćaju kredite.

Opozicionari navode i da je to jedan u nizu zakona koji pokazuju da država vodi računa o oligarhiji i krupnom kapitalu, što je Vujović odbacio, navodeći da Vlada Srbije nije eksponent banaka, niti predstavnik bankarske oligarhije.

Na dnevnom redu nove sednice, 12. vanredne u ovoj godini, je i potvrđivanje Sporazuma država članica Severnoatlantskog ugovora i ostalih država učesnica u "Partnerstvu za mir" o statusu njihovih snaga, sa nekoliko dodatnih protokola.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.