Pomoć učenicima iz izbegličkih porodica

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2014, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomoć učenicima iz izbegličkih porodica

Srednjoškolci iz 50 izbegličkih porodica u Vojvodini dobili su danas novčanu pomoć od 40.000 dinara, obezbeđenu iz pokrajinskog Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima.

Direktor Fonda Radomir Kukobat istakao je da taj program pomoći ima sa jedne strane socijalni karakter i da je namenjen da pomogne socijalno ranjivim grupama, ali da je mera i populaciona, odnosno da se može posmatrati i kao nagrada za ostvaren dobar uspeh u školi.

Kako se navodi, od 2008. godine, kada je osnovan Fond, jednokratnu novčanu pomoć dobilo je više od 300 srednjoškolaca iz izbegličkih i raseljeničkih porodica na teritoriji Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jednokratna pomoć za izbegličke porodice

Izvor: Radio 021, 28.Nov.2014

Srednjoškolcima iz 50 izbegličkih porodica u našoj pokrajini uručeni su danas ugovori o dodeli jednokratne novčane pomoći u iznosu od 40.000 dinara...Pomoć je obezbedila Pokrajinska vlada, preko Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima...U svečanoj sali Karlovačke gimnazije,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.