Podrška mladima bez roditeljskog staranja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2014, 00:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podrška mladima bez roditeljskog staranja

Mladi bez roditeljskog staranja iz Bele Crkve, uspešno su završili i poslednji trening u okviru projekta "Generacija budućnosti" koji ima za cilj da ih aktivnije uključi u društveni život, ohrabri i spremi za životne i poslovne izazove koje ih očekuju nakon izlaska iz hraniteljskih porodica.

Ovaj projekat u 23 grada širom Srbije već dve godine sprovodi kompanija Dale Carnegie Training Srbija pod pokroviteljstvom Narodne skupštine Republike Srbije i aktivnu podršku Vojvođanske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << banke.

Ovom prilikom Vojvođanska banka je dodatno pomogla, donirajući računare Domu za decu i omladinu “Vera Radivojević” u Beloj Crkvi, a kompanija Dale Carnegie Training Srbija koja sprovodi projekat tom prilikom donirala je dva tablet računara i dva mobilna telefona.

Milena Jakšić, koordinator projekta „Generacija budućnosti“ navela je da je najveći problem deci bez roditeljskog staranja predstavlja upravo osamostaljivanje. “Kada završe školovanje prestaju da budu korisnici socijalne zaštite a nemaju uslove za samostalan život - nemaju rešeno stambeno pitanje i teško se zapošljavaju. Kroz ovaj program polaznici uče i usvajaju veštine koje će im pomoći da lakše savladaju izazove koji ih očekuju, da povećaju šanse za zaposlenjem i da bezbolnije zakorače u samostalan život.” - izjavila je Jakšićeva.

Kroz više od 90 treninga i šest vikend radionica na Paliću do sada je prošlo preko 300 mladih. Na treninzima su učili kako da efikasnije komuniciraju, izgrade bolje međuljudske odnose, podignu nivo samopouzdanja, na koji način da se izbore sa stresom i da se predstave u što boljem svetlu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.