Počinju Dunavske čarolije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Avg.2015, 06:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinju "Dunavske čarolije"

Tradicionalna multidisciplinarna manifestacija "Dunavske čarolije" počinje danas u vikend naselju Čortanovci-Dunav, kod planinarskog doma Kozarica.

Manifestacija, u organizaciji Planinarskog kluba "Železničar" počinje otvaranjem izložbe planinarske fotografije i prvim projekcijama na festivalu Planinarskog i avanturističkog filma "Čorta Fest".

Festival, koji se završava 30. avgusta ima međunarodni karakter jer su pored filmova iz Srbije, stigla i ostvarenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Francuske i Amerike, objavljeno je na sajtu opštine Inđija.

Domaćin manifestacije, za goste je obezbedio i šetnju Čortanovačkom šumom, ture čamcima po Dunavu uz obilazak peščanog spruda, a planirano je i takmičenje u skokovima u vodu.

Subota je rezervisana za planinske trke - tri kraće od tri, šest i devet kilometara u samim Čortanovcima i jedna od 24 kilometara koja će startovati sa Stražilova, u Sremskim Karlovcima, a završiti u Čortanovcima.

U nedelju ujutru biće organizovana biciklistička "Kros kantri" trka koja startuje u Inđiji i posle 53 kilometara završava u Čortanovcima kao i orijentacionim krosom.

Organizaciju manifestacije podržali su Opština Inđija, Planinarsko društvo Stražilovo iz Sremskih Karlovaca, Biciklistički klub "MTB Družina" iz Inđije, Planinarski savez Vojvodine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.